مقالات

استنلس استیل چیست

استنلس استیل چیست

در ابتدای امر لازم است بدانید که اولین نوع از فولاد های ضد زنگ توسط  هارلی بررلی دانشمند انگلیسی در سال 1916 ساخته شد . استنلس استیل در واقع یک نوع از فولاد می باشد که ذر مقابل با هوا و رطوبت ، فرایند اکسید شدن در آن اتفاق نمی افتاد و لک نمی شود و زنگ نمی زند و علت آن را می توان در این نکته جست و جو کرد که ورق استیل  آلیاژی پایه آهن با حداقل 11% کروم (Cr) است که کروم موجود در فولاد باعث ایجاد مقاومت در برابر خوردگی می شود و برای مثال  همانطور که می دانید پیچ استنلس استیل یکی از بهترین پیچ ها می باشد که در مقابل خوردگی مقاومت دارد و علت آن وجود کروم در ساختار  اسنلس استیل می باشد .

البته لازم به ذکر می باشد که درصد کروم موجود در ورقه های استنلس استیل  از 10 تا 30 درصد می تواند متغیر باشد که باعث بوجود آمدن انواع مختلف استنلس استیل می شود که ما در گروه پولادان سازه در مقاله ای دیگر آن ها را کامل توضیح دادیم ایم .

استنلس استیل چیست و کاربرد آن

چهار دلیل برای آن که از استنلس استیل استفاده کنیم

1-  طول عمر استنلس استیل

جالب است بدانید که استنلس استیل بسیار با دوام است و دلیل آن نیز مقاومت در برابر  زنگ زدگی و لکه می باشد و به مدت طولانی زیبایی بصری خود را حفظ می کند .

بیشتر بخوانید
پیچ 8.8 | بررسی کامل مفهوم، کاربردها و ویژگی های گرید 8.8

2-  بهداشت استنلس استیل

استنلس استیل به دلیل اینکه متخلخل نمی باشد و در نتیجه آن فضایی برای تجمع و رشد باکتری و میکروب ها را در خود ندارد و از این نظر مورد تایید سازمان جهانی بهداشت و مواد غذایی می باشد  .

3-  بی تاثیر بر طعم غذا استنلس استیل

ظروفی که با جنس استنلس استیل ساخته شده اند در حین پخت و پز ، بر اثر استفاده از ادویه جات مختلف ، وارد واکنش نمی شوند و با مواد غذایی ترکیب نمی شوند و از همین رو بر طعم و کیفیت غذا تاثیر نمی گذارند .

4- مقاوم در برابر گرما استنلس استیل

این نوع از استیل که در واقع یک نوع فولاد ضد زنگ حساب می شود مقاومت خوبی را در مقابل گراما داراست و به هیچ وجه تراشه و کرک نمی شود . تحمل این استیل در برابر شکستن و خرد شدن نیز بسیار عالی می باشد .

مهم ترین کاربرد های استنلس استیل کدام اند 

با توجه به مواردی که پیشتر گفته شد برای انواع استنلس استیل کاربرد های بسیاری را می توان نام برد که برخی از مهم ترین پان ها به شرح زیر می باشند :

  • استیل 430 : سینک ظرفشویی، توالت، طراحی تجهیزات داخلی، کارد و چنگال و ظروف آشپزخانه، روکش و پوشش بام ساختمان
  • استیل 304 : ابزار پخت و پز، سینک، کارد و چنگال، تجهیزات سلف، بیمارستان، غذا و نوشیدنی ها، کشتارگاه ها، داروسازی، نفت و گاز، لوازم برودتی، مخازن و کشتی های حامل مایعات خورنده.
  • استیل 321 : اجزای کوره، تجهیزات در معرض دمای بالا و یا سیکل های آبی
  • استیل 316 : محیط های حاوی کلر و آلوده دریایی، آب های شیرین، لوله ها، مخازن، پتروشیمی، صنایع کاغذ و خمیر کاغذ، کنترل آلودگی، نفت و هیدرومتالورژی
  • استیل 309 : قطعات کوره، ظروف دما بالا، مبدل های کاتالیزوری، سیستم های اگزوز و غیره.
  • استیل 310 : قطعات کوره، لوله ها، مبدل های آمونیاک و غیره .
بیشتر بخوانید
نحوه محاسبه رزوه پیچ

استنلس استیل

بیشتر بخوانید : همین الان پیچ و مهره استاد بولت را بهترین قیمت خریداری کنید .

آیا استینلس استیل ها جذب آهنربا می شوند ؟

برای جواب به این سوال باید بگوییم که اسینلس استیل هایی که سری 300 هستند دارای نیکل می باشند جذب آهنربا نمی شوند و این در حالتی می باشد که سری 400  که نیکل را دارا نمی باشند و فقط کروم  در ساختار خود دارند جذب آهنربا می شوند .

آیا استینلس استیل قابل بازیافت است ؟

جالب است که بدانید یکی از دلایلی که استنلس استیل بسیار پر طرفدار می باشد این است که استینلس استیل 100% قابل بازیافت می باشد . استیل ضایعاتی در فرایندی ذوب می شود و دوباره قالب گیری می شود . وهمچنین نکته بسیار جالبی که در مورد استنلس استیل وجود دارد این می باشد که بین 68 تا 80 درصد از تولید استینلس استیل به روش بازیافت ضایعات صورت می گیرد .

بیشتر بخوانید :

گیج برو نرو رزوه چیست | مفهوم علائم پیچ و مهره | مهم ترین تفاوت پیچ استیل 316 و 316 L چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *