مقالات

رولپلاک چیست؟ + آموزش مراحل رول پلاک کردن

شما به کمک رولپلاک میتوانید یک اتصال محکم روی دیوار ایجاد کنید. هنگامی که پیچ مانند پیچ hv روی دیوار می بندید ممکن است به سادگی لق شده و خارج شود. ولی استفاده از رولپلاک میتواند سبب ایجاد یک اتصال قوی و بسیار ماندگار شود. این وسیله از جنس های پلاستیک، فلز و فیبر معمولا ساخته می شود که هر کدام کاربردهای مخصوص به خود را دارند که در ادامه مقاله مفصلا به آن ها پرداخته ایم. رولپلاک ها معمولا در انواع ساده، لبه دار، شاخک دار، کناف، سقفی، فلزی و … ساخته می شوند. در ادامه این مقاله از سایت پولادان سازه به معرفی کامل تر رولپلاک، انواع آن، مزایا و کاربردها پرداخته ایم.

معرفی رولپلاک و انواع آن

رولپلاک را می‌توان یک وسیله فلزی یا پلاستیکی در نظر گرفت که برای نصب پیچ روی سطوح مختلف اعم از دیوار مورد استفاده قرار می‌گیرد. با این محصول شما این اختیار را دارید که هر وسیله‌ای را به راحتی با پیچ و میخ نصب کنید. برخی از وسایل شکننده هستند، در برخی از شرایط هم مقاومت و دوام حرف اول را برای اتصال می‌زند که در این صورت این محصول کارایی خود را به رخ می‌کشد.

 فلز، فیبر و پلاستیک متریال‌های اصلی برای تولید رولپلاک هستند. برای مقاومت و استحکام هرچه بیشتر اتصال قطعاً این محصول کارایی منحصر به فردی دارد. شما در سطوح مختلفی اعم از چوبی، بتنی و فلزی می‌توانید از این محصول و انواعی که دارد استفاده کنید.

 هرکدام از انواعی که در ادامه نام می‌بریم به خاطر ویژگی‌هایی که دارند، قیمت متغیری را به وجود می‌آورند. شما باید نوع نیاز خود را بررسی کنید و سپس از انواع مختلف این محصول استفاده کنید. سایزبندی، نحوه نصب و استفاده باعث تنوع در تولید رولپلاک شده است که بدین ترتیب، انواع این محصول عبارتنداز:

·         رولپلاک ساده

این نوع طراحی بسیار ساده‌ای دارد و از پیچیدگی خاصی هم بهره‌مند نیست. می‌توان گفت قیمت مناسب اولین دلیل استفاده مردم از این نوع رولپلاک است. نصب بسیار آسانی دارد و با چسب و پیچ به راحتی می‌توان آن را نصب کرد. از نظر دوام و استحکام این نوع در رده متوسط قرار می‌گیرد و نمی‌توان انتظار بالایی داشت. در طراحی یک سری محدودیت‌ها دارد که نباید نادیده گرفت، یعنی امکان سفارشی‌سازی ندارد. اگر به دنبال قیمت مناسب و طراحی ساده هستید، این نوع توصیه ما به شما برای خرید است.

بیشتر بخوانید
بازرسی پیچ و مهره

رولپلاک لبه دار

لبه‌های برجسته اولین ویژگی این نوع رولپلاک است. به همین دلیل، ظاهری خاص و متمایز کننده دارد. البته با همین طراحی ظاهر است که شما متوجه می‌شوید که کمی مرتفع مشاهده می‌شود، حفاظت عالی این مدل یکی از ویژگی‌های کلیدی دیگر است و به همین صورت است که در برخورد با وسایل از آسیب دیدگی جلوگیری می‌کند. از نظر بصری هم جذابیت این نوع قابل قبول است و دوام و ماندگاری بسیار بالایی دارد.

رولپلاک شاخک دار

طراحی رولپلاک شاخک دار باعث تمایز آن در بین انواع مختلف این محصول است. شاخک به صورت برجسته به صورت فلزی و پلاستیکی طراحی شده است.  اینگونه است که شما را با ظاهری مدرن و اختصاص روبرو می‌کند. از نظر بصری هم این نوع اثربخشی بالایی دارد و جلوه بیشتری را به همراه خواهد داشت. با این وجود اگر به دنبال امکان سفارشی سازی هستید، این مدل انتخاب خوبی به نظر می‌رسد. با تمام ویژگی‌های گفته شده باید گفت که قیمت بالاتری هم طبیعتاً دارد.

رولپلاک لبه دار شاخک دار

دو نوع قبلی را زمانی که بخواهید ترکیب کنید، این نوع رولپلاک به دست می‌آید. شاخک‎ها و لبه‎های برجسته، ترکیب یک جلوه جذاب بصری، حفاظت هرچه قدرتمندتر با امکان سفارشی‎سازی از ویژگی‌های این مدل هستند. طبیعتاً با توجه به آنچه گفته شد، شما باید قیمت بالاتری را هم در هنگام خرید در نظر بگیرید.

رولپلاک کناف

به این مدل، پلاک پشت شیشه هم می‌گویند. رولپلاک کناف دارای یک طراحی اختصاصی است. ظاهر منحصر به فردی که این مدل دارد برای دیوارهای کناف به یک انتخاب ایده آل تبدیل شده است. مطابقت با برند هم یکی دیگر از ویژگی‎هایی است که می‎توان برشمرد. معمولاً برای ساخت و تولید این نوع از مواد اولیه بسیار باکیفیتی استفاده می‌شود و به همین دلیل، از دوام و استحکام بالایی برخوردار است.  نصب آسانی دارد و از دیوار به راحتی در مقابل خط وخش محافظت می‌کند.  قیمت چندان بالایی ندارد و این یکی از نقاط قوت این مدل است.

رولپلاک فلزی

این نوع همان‌طور که نام آن پیدا است با استفاده از متریال فلز استفاده شده است. وسایلی که وزن سنگینی دارند، برای نصب خود از این نوع رولپلاک استفاده می‌کنند. دیوارهایی که قطور هستند با این مدل سازگاری بیشتری دارند. اگر قصد استفاده از پیچ‎های بزرگ را دارید، این مدل بهترین انتخاب است.

رولپلاک انکر بولت

رولپلاک انکر بولت برای نصب وسایل سنگین وزن مناسب است. وزنی که در مورد آن صحبت می‌کنیم تا حدود 200 کیلو گرم است. ساختار این مدل مخروطی شکل است که سمت مخروط به سمت داخل کشیده خواهد شد. به همین خاطر، به متریال داخلی فشار زیادی وارد خواهد آمد و به این علت ساختاری مستحکم هم دارد.

بیشتر بخوانید
بال اسکرو چیست و عملکرد آن چگونه است؟

رولپلاک سقفی

رولپلاک پروانه‎ای یا سقفی از انواعی است که  طراحی ویژه‌ای دارد. برای نصب پنل ال ای دی، آینه روی دیوار توخالی و… از این مدل می‌توان استفاده کرد. حفاظت از سقف مهم‌ترین ویژگی است که برای این محصول می‌توان در نظر گرفت. ظاهر متمایز و مناسبی که این محصول به وجود می‎آورد با نصب آسان خود، باعث فروش بیشتر در بین دیگر انواع شده است.

رولپلاک HUD

این مدل رولپلاک قیمت بالایی دارد و به همین دلیل برای مصارف عمومی اصلاً مناسب نیست. هنگامی که قصد دارید از دریل هیلتی استفاده کنید، این نوع می‌تواند انتخاب مناسبی باشد. دریل هیلتی که به آن چکش تخریب می‌گویند، ابزاری برای سوخکاری است که ساختاری دقیقاً برعکس دریل چرخشی دارد.

رولپلاک فیشر

برای تولید رولپلاک فیشر از متریال پلاستیک باکیفیت و مرغوب استفاده شده است. نصب آسان و قابلیت تنظیم این مدل 2 ویژگی منحصر به فرد هستند. برای آویزان کردن کابینت، قفسه و… کارایی این محصول را نمی‌توان دست کم گرفت. توجه داشته باشید که اگر قرار است از این نوع استفاده کنید، باید سوراخ بزرگ‌تری را به وجود آورید. برای دیوارهای بتنی، سیمانی و … این مدل بهترین گزینه است. کمپانی فیشر این محصول را تولید کرده است و به همین دلیل به این نام معروف شده است.

رولپلاک شیمیایی

برای اینکه بتوانید میلگرد یا پیچ در بتن را بکارید از این نوع رولپلاک می‌توانید استفاده کنید. اندازه‌های 8 میلی‌متر تا 16 میلی‎متر این مدل در بازار آنلاین به فروش می‌رسند. برای اینکه این محصول قادر به تحمل وزن بالاتری باشد، باید از رزین و چسب استفاده کنید.

سایز مته برای رولپلاک

شما برای اینکه بتوانید سایز مناسب مته برای رولپلاک را شناسایی کنید باید مواردی را مدنظر قرار دهید.

  • در ابتدا قطر پیچ را باید بررسی کنید. در این شرایط از پیچ‌های 4 الی 6 میلی‌متر می‌توان استفاده کرد.
  • جنس دیوار هم روی انتخاب سایز مته تأثیر می‌گذارد. اینکه دیوار شما آجری، گچی و… باشد، مشخص کننده سختی سوراخ کاری خواهد بود. اگر دیواری سخت همچون دیوار آجری را انتخاب کنید، مته باید سخت باشد و قطر بیشتری هم داشته باشد. دیوارهایی که مانند دیوار گچی نرم‌تر هستند هم به سایز مته با قطر کمتر نیاز خواهند داشت.
  • عمق سوراخ را هم بررسی کنید. عمق سوراخ باید با طول پیچ سازگاری داشته باشد. عمق سوراخ 5 الی 7 سانتی‎متر در این‌جا به نظر ما عمق مناسبی است.

مراحل پیچ و رولپلاک کردن روی دیوار

برای پیچ و رولپلاک کردن روی دیوار باید از ابزار مناسب همچون دریل برقی استفاده کنید. اگر نکات ایمنی را رعایت نکنید، احتمال صدمه و آسیب شما و نصب نادرست وجود خواهد داشت. معمولاً همه ما می‌دانیم که رعایت موارد ایمنی باعث می‌شود تا نصب و اجرا با دقت و ظرافت بالایی انجام شود، در مورد مراحلی که باید دنبال کنید هم می‌توان به مراحل زیر اشاره کرد که شامل:

بیشتر بخوانید
پیچ خودرویی چیست؟

آماده سازی سطح دیوار

آماده سازی سطح دیوار اولین مرحله برای پیچ و رولپلاک کردن روی دیوار است. توجه داشته باشید که سطح دیوار باید عاری از هرگونه کثیفی و آلودگی باشد.  هرگونه فرورفتگی قطعاً روی کیفیت کار تأثیر منفی می‌گذارد. اگر به هرحال نقص و عیب و ایرادی روی سطح دیوار وجود دارد، باید در ابتدا نقص موجود را برطرف کرد.

علامت گذاری محل نصب

علامت‌گذاری محل نصب هم دومین مرحله در پیچ و رولپلاک کردن روی دیوار است. اگر موقعیت نصب را مشخص نکنید، قطعاً با مشکل و سردرگمی روبرو خواهید شد. شما از یک عدد مداد یا ابزار اینچنینی دیگر برای علامت‌گذاری می‌توانید استفاده کنید.

سوراخ کاری

در این مرحله شما به یک دریل برقی نیاز خواهید داشت. سوراخ‌هایی که با دریل برقی به وجود می‌آورید باید دارای قطر مناسبی باشند. به خاطر داشته باشید که عمق سوراخ‌ها با طول پیچ باید همخوانی داشته باشد. این نکات شاید به نظر ساده برسند، ولی عدم رعایت آن‌ها شما را با مشکل مواجه خواهد کرد. در هنگام سوراخ کاری مطمئن شوید که با سیم برق، لوله و تأسیسات اینچنینی دیگر روبرو نشده باشید. در این شرایط بهتر است از عینک ایمنی برای جلوگیری از پرت شدن ذرات معلق استفاده کنید و فاصله خود را با دیوار حفظ کنید.

نصب پیچ و رولپلاک

حال باید در سوراخ‌هایی که با دریل برقی به وجود آورده‌اید، پیچ‌ها را به صورت مستحکم جای دهید و رولپلاک  را هم روی پیچ نصب کرده و به دیوار متصل کنید و اگر این اتصال ایمن نباشد قطعاً اطمینان شما را بابت نصب درست از بین خواهد برد. اینکه دیوار و پیچ می‌توانند وزن رولپلاک را تحمل کنند را هم باید ارزیابی کنید و بسنجید که تحمل وزن پیچ رولپلاک چقدر است.

هموار کردن سطح

در پایان کار نوبت به پر کردن روزنه‎هایی می‌رسد که اطراف پیچ وجود دارد. سطح اطراف رولپلاک باید کاملاً صاف و هموار باشند. در غیر این صورت، ظاهری ناخوشایند روی دیوار به وجود خواهد آمد.

امیدواریم از این مقاله لذت برده باشید! شما عزیزان میتوانید انواع واشر HV  و مهره HV را از طریق پولادان سازه مشاهده و پس از استعلام قیمت تهیه فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *