مقالات

تفاوت استنلس استیل با استیل معمولی

تفاوت استنلس استیل با استیل معمولی

در صنعت فولادسازی انواع مختلفی از فولاد با کارایی و عملکردهای متفاوت و خاص ساخته شده است. اصطلاحات استنلس استیل و استیل معمولی جزو شناخته شده‌ترین آن‌ها هستند.  بیشتر افراد بر این اعتقاد بوده که این دو نوع استیل مشابه هستند. اما باید بدانید که این باور کاملا اشتباه است. بلکه تفاوت‌هایی ویژه و خاصی وجود دارد که این دو محصول را از هم متمایز می‌کند. از همین رو ما در گروه پولادان سازه در این مقاله قصد داریم به بررسی تفاوت استنلس استیل و استیل معمولی بپردازیم برای کسب اطلاعات جدید و جامع با ما همراه باشید.

تفاوت استنلس استیل با استیل

استلنس استیل چیست؟

قبل از اینکه به بررسی تفاوت آن‌ها بپردازیم، ابتدا نیاز است با هر کدام آشنا شوید. نام دیگر  فولاد زنگ نزن را استنلس استیل است، در این فولاد عناصر مهمی چون کروم، نیکل و غیره بکار رفته است.  اما مهم‌ترین عنصر سازنده استنلس استیل ‌علاوه‌بر آهن  کروم است.  که در حدود ۵/۱۰ درصد آن را شامل می‌شود؛ همچنین در استنلس استیل حدود  ۲/۱  درصد  کربن بکار برده اند. وقتی مقدار کروم موجود در استنلس استیل  به 20تا 30 درصد می‌رسد، میزان مقاومت فلز هم در برابر خوردگی افزایش می‌یابد. در واقع با افزایش میزان کروم مقاومت استلنس استیل افزایش می‌یابد‌.

ویژگی استنلس استیل

خوردگی به ترد شدن و خرد شدن فلز در اثر قرار گرفتن در معرض رطوبت و اکسیژن می‌گویند که استنلس استیل‌ها به دلیل داشتن عناصری مانند کروم در برابر خوردگی مستحکم هستند. استنل استیل به علت مقاومت خوبی که در برابر خوردگی دارند به فراوانی مورد استفاده قرار می‌گیرند البته مزیت دیگر استنل استیل‌ها این است که به عنوان آلیاژهای مقاوم به دما هم مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ زیرا مقاومت بی‌نظیری در برابر دمای بالا دارند. استنل استیل‌ها در ساختن میلگرد، پروفیل استیل، ساختمان سازی، وسایل جراحی و پزشکی و  کارخانه‌های بزرگ صنعتی همچون ماشین‌سازی و غیره کارایی دارند.

بیشتر بخوانید
تفاوت پیچ خشکه و آهنی

پنج دسته  اصلی از فولادهای استنلس استیل در بازار موجود است که توسط ساختارهای کریستالی طبقه‌بندی شده‌اند. استنلس استیل های 300 که علاوه کروم داری نیکل هستند جذب آهن ربا نمی‌شوند اما استنلس‌های 400 که فقط دارای کروم هستند جذب آهن ربا می‌شوند. یک مزیت قابل‌توجه این محصولات این است که همه استنلس‌های استیل قابل بازیافت هستند. پس می‌توان استیل ضایعاتی را ذوب کرده  و دوباره مورد استفاده قرار داد.

استیل

حالا که متوجه شده‌ایم استنلس استیل چیست زمان این رسیده که استیل و ویژگی‌های منحصربه‌فرد آن را بشناسیم. کربن استیل از کربن و مقدار ناچیزی‌ از عناصر دیگر ساخته شده است. در واقع نوعی فولاد بوده که با افزایش و کاهش میزان کربن می‌توان انواعی از آن را ساخت. می‌توان آن را به سه دسته  کم کربن، کربن متوسط و کربن بالا تقسیم کرد که کم کربن آن به علت قیمت پایین متقاضیان بیشتری دارد. همچنین نسبت به بقیه نرم‌تر و انعطاف‌پذیرتراست.  اما در دمای بالا عملکرد خوبی نداشته و  شکننده است.

تفاوت استنلس استیل

تفاوت استلنس استیل با استیل معمولی

اگر بخواهیم  تفاوتی بین استنلس استیل و استیل را بیان کنیم، می‌توان گفت که مثلا پیچ استنلس استیل از کروم و آهن ساخته شده که این خاصیت ضد زنگ بودن آن را تقویت می‌کند. این محصول به دلیل داشتن کروم مقاومت بالایی در برابر خوردگی دارد. البته  خاصیت درخشندگی به استنلس استیل نیز به دلیل مواد سازنده آن از جمله کردم است.

اما کربن استیل  محکم‌تر و مستحکم‌تر هست؛ بنابراین برای تهیه محصولاتی که مقاومت بیشتری احتیاج دارند، استفاده از استیل مناسب‌تر است.‌ اگر بخواهیم از لحاظ قیمت مقایسه کنیم استیل به علت اینکه از فلزاتی چون کروم نیکل در آن استفاده نشده ارزان‌تر بوده و خرید آن مقرون به‌صرفه‌تر است. پس شما بسته به هزینه درنظر داشته، می‌توانید نوع این محصول را انتخاب کنید. البته بهتر است اول نیاز خود را بررسی کنید. منظور از نیاز این است که به‌طور دقیق مشخص کنید که هدف شما از خریدن این محصولات چیست.

بیشتر بخوانید
نحوه نامگذاری پیچ و مهره ها

در ادامه‌ تفاوت این محصولات باید بیان کنیم که به‌دلیل استفاده بیش از حد از آلیاژهای مختلف و متنوع در استنلس استیل، این محصولات در برابر رطوبت و آب مقاوم هستند و زنگ نمی‌زنند؛ همچنین لکه ایجاد نخواهند کرد و این موضوع باعث استفاده بیشتری از استنلس استیل شود.  این ویژگی استلنس استیل به  دلیل وجود کروم است؛ زیرا کروم با ایجاد لایه‌ای مقاوم به نام اکسید کروم از فولاد محافظت می‌کند، به‌طوری که محکم به سطح فلز می‌چسبد و مانع زنگ زدن آن می‌شود.

سخن پایانی

در این مقاله به بررسی تفاوت استنلس استیل با استیل معمولی پرداختیم. این دو محصول ویژگی‌های خاص و اختصاصی دارند. متقاضیان بسته به نیاز خود با مطالعه این ویژگی‌ها می‌توانند محصول مورد نظر خود را انتخاب کنند.  شیوه ساخت و ویژگی این فولادها سبب شده در صنایع بسیاری مورد استفاده قرار بگیرند. اگر شما قصد تهیه این محصولات را دارید، به شما توصیه می‌کنیم که حتما آن‌ها را از مراکز معتبر تهیه کنید.  مراکز معتبر این محصولات را به صورت اصل و درجه‌ یک در اختیار شما قرار می‌دهند. به‌علاوه شما می‌توانید این محصولات را با قیمت بسیار مناسب‌ به صورت آنلاین خریداری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *