مقالات

پیچ سرمته چیست؟ چه تفاوتی با پیچ خودکار دارد؟

معرفی پیچ سرمته

پیچ سرمته از جمله پیچ‌هایی است که در صنایع مختلف در سال‌های اخیر بسیار مورد استقبال قرار گرفته است. معمولاً برای متصل کردن ورق‌های گالوانیزه در اندازه‌های رایج ۳ الی ۵ سانتی‌متر مورد استفاده قرار می‌گیرد. پیچ‌های سرمته برای اتصال سقف کاذب کاربرد دارند و به همین دلیل به این نوع پیچ، پیچ سازه هم می‌گویند.

برخلاف دیگر پیچ‌ها که نوک تیز سر آن‌ها به چشم می‌آید، پیچ‌های سرمته با شکل ظاهری در نوک خود که به صورت سر مته است، شما را با ساختار خود روبرو می‌کند.  معمولاً کلگی پیچ‌های سرمته به گونه‌ای طراحی شده‌اند که نحوه باز و بسته کردن آن‌ها با پیچ گوشتی و آچار امکان‌پذیرشده است.

جنس پیچ های سرمته آهن، استیل و پوشش گالوانیزه است و در اندازه‌های ۵ – ۷.۵- ۱۰- ۱۲.۵ و ۱۵ سانتی‌متر مورد استفاده قرار می‌گیرند و برای اتصال پانل‌های سقفی و دیواری بسیار کاربرد دارند. این نوع پیچ در اصل یک نوع مته است که به صورت مجزا حفاری را انجام می‌دهد و نصب بسیار سریعی دارد. به همین خاطر، مقرون به صرفه بوده و می‌تواند در یک صنعت کارایی بالایی داشته باشد.

این نوع پیچ دارای رزوه اختصاصی است که شما در هنگام انتخاب هر نوع آن می‌توانید ضخامت و مواد مورد اتصال خود را انتخاب کنید. در دسته‌بندی انواع پیچ‌ها در صنعت، پیچ‌های سرمته کارایی بیشتری داشته و از نظر کاربرد، ویژگی و شکل ظاهری بسیار منحصر به فرد هستند. همچنین میتوانید پیچ hv که از کیفیت بالایی برخوردارند را نیز از سایت پولادان سازه خریداری نمایید.

نحوه بستن پیچ سرمته

برای بستن پیچ سرمته شما باید در ابتدا یک سوراخ‌کاری پیش‌فرض را در نظر بگیرید. برای اینکه پیچ راحت‌تر در ماده و سطح نفوذ کند، احتیاج به روغن کاری خواهد داشت. معمولاً در این شرایط از گریس یا روغن روی پیچ می‌توان استفاده کرد. حال نوبت فشار دادن آرام پیچ در سوراخ است و البته نباید به پیچ ضربه وارد کنید؛ چراکه باعث صدمه پیچ خواهد شد.

بیشتر بخوانید
رول بولت چیست؟ راهنمای جامع انتخاب و خرید رول بولت

سفت کردن پیچ را هم نباید نادیده بگیرید که عمدتاً با استفاده از آچار یا پیچ‌های گوشتی می‌توان به سادگی پیچ را سفت کنید. پیچ‎های سرمته نباید بیش از اندازه سفت شوند؛ زیرا آسیب خواهند دید. در پایان اتصال را بررسی کنید تا نسبت به استحکام و محکم بودن پیچ مطمئن شوید.

انواع پیچ سرمته

در خصوص معرفی انواع پیچ سرمته می‌توان گفت شما با پیچ‌های سرمته‌ای بکسی، یچ‌های سرمته‌ای واشردار، پیچ‌های سرمته‌ای سرگرد، پیچ‌های سرمته‌ای سر تخت، پیچ‌های سرمته‌ای بالدار و پیچ‌های سرمته‌ای بوکسی نوک تیز روبرو می‌شوید و از نظر رنگ شدگی پیچ سرمته‌ای می‌تواند رنگ ‌کوره‌ای یا خودرنگ باشد. از نظر ظاهر سرپیچ هم این نوع پیچ سرتخت مسطح، سر شش‌گوش واشردار، پان و بقچه‌ای است. سه نوع بسیار رایج آن شیروانی، واشردار و سرتخت وجود دارند که هر کدام ویژگی‌های خاصی را به خود اختصاص داده‌اند.

  1. پر استفاده‌ترین نوع پیچ‌های سرمته‎ای شیروانی نام دارد که با ضخامت ۶ میلی‌متر و اندازه ۱.۲۵ سانتی‌مترتا ۱۵ سانتی‌متر طراحی شده است. برای اینکه این نوع پیچ بتواند در برابر مایعات و گرد و غبار محافظت شود، باید یک واشر پلاستیکی زیر گل این پیچ قرار بگیرد.
  2. پیچ‌های سرمته‎ای واشردار هم با استفاده از پیچ گوشتی چهارسو و دو سو به دریل متصل می‌شوند و به راحتی باز و بسته می‌شوند و در قسمت گل پیچ، شما با یک زائده واشر مانند روبرو خواهید شد که از ورود گرد و غبار و رطوبت به داخل قطعه جلوگیری به عمل می‌آورد.
  3. پیچ‌های سرمته سرتخت با ضخامت ۳.۵ تا ۴.۸ میلی‌متر تولید و طراحی می‌شوند و در اندازه‌های ۱۲ الی ۱۰۰ میلیمتر کاربرد دارند.

پیچ سر مته چه کاربردی دارد

قیمت استاد بولت

تفاوت پیچ سرمته با پیچ خودکار

در مورد تفاوت پیچ سرمته با پیچ خودکار اگر بخواهیم صحبت کنیم باید گفت که پیچ‌های سرمته زیر مجموعه پیچ‌های خودکار هستند، اما به جای اینکه نوک تیزی داشته باشند، نوک مته‎ای دارند و در نوع عملکرد هم پیچ‌های سرمته‌ای متفاوت هستند. نسبت به پیچ‌های خودکار سرعت زمان نصب بالاتری دارند و هزینه‌های مته‌کاری را کمتر می‌کنند.

بیشتر بخوانید
مقایسه پیچ و مهره داکرومات و استیل

پیچ‌های خودکار عمدتاً نمی‌توانند به درون فلز نفوذ کنند، در صورتی که پیچ‌های سرمته‌ای در هنگام نفوذ به سطوح مختلف همانند یک مته وارد عمل می‌شوند و در حین چرخاندن، سوراخ‌کاری هم انجام می‌شود، پیچ‌های سرمته‌ای به صورت دقیق‌تر کاربرد دارند و باعث می‌شوند تا کم‌ترین آسیب را بتوان برای پیچ در نظر گرفت.

معمولاً پیچ‌های سرمته‌ای برای سوراخ‌کاری فلزات هم کاربرد دارد و پیچ‌های خودکار این چنین قدرتی را به همراه ندارند. شما اگر بخواهید از پیچ‌های خودکار استفاده کنید، به مته و دریل هم نیاز خواهید داشت و این گونه هزینه و زمان زیادی تلف خواهد شد.

کاربرد پیچ سرمته

پیچ سرمته‌ای به دلیل ساختار مستحکمی که دارند امروزه کارایی بی‌نظیری را به خود اختصاص داده‌اند. ضد زنگ بودن و ضدخوردگی بودن این نوع پیچ هم باعث کارایی هرچه بیشتر آن شده است. معمولاً بسیاری برای بستن فلز به چوب، پیچ‌های سرمته‌ای را می‌شناسند. در صورتی که برای بستن فلز به فلز هم نمی‌توان کارایی این نوع پیچ را نادیده گرفت. از جمله موارد کاربرد گسترده این محصول شامل:

  • متصل کردن انواع قطعات فلزی
  • نصب ساندویچ پانل‌های سقفی و دیواری
  • نصب پوشش سوله
  • ساخت کانکس
  • ساخت قاب‌های فلزی
  • صنایع لوازم خانگی
  • مصارف عمومی
  • نصب نمای کامپوزیت
  • نصب ورق‌ها به یکدیگر
  • نصب اتصالات درب و پنجره
  • نصب قطعات فلزی
  • متصل کردن یراق آلات
  • متصل کردن سطوح تخت
  • متصل کردن سطوح خزینه دار
  • متصل کردن قاب‎های درب و پنجره آهنی، آلومینیوم و یو پی وی سی
  • نصب خانه‎های پیش ساخته
  • متصل کردن سطوح فلزی
  • نصب ورق‎های پلی کربنات، پی وی سی، فایبرگلاس و قاب‌های فلزی
  • نصب در سازه‎های اداری
  • چسباندن ورق‎ها در زمان لوله‌کشی

ویژگی های پیچ سرمته

در مورد ویژگی‌های که پیچ سرمته به خود اختصاص داده است، می‎توان در ابتدا به این موضوع اشاره کرد که به راحتی با پیچ گوشتی و آچار باز و بسته می‌شود و استفاده از مهره‌ها مانند مهره hv برای محکم کردن پیچ‌ها هم خود یک ویژگی به شمار می‌آید. معمولاً پیچ‌های سرمته‌ای به راحتی می‌توانند سوراخ کاری اولیه را هم انجام دهند و در مقابل پیچ‌های خودکار این یک ویژگی به حساب می‌آید.

بیشتر بخوانید
کاربردی ترین روش ها برای باز کردن پیچ های هرز شده

پیچ‌های سرمته‌ای کیفیت بالایی دارند که در داخل کشور هم تولید آن توانسته با استقبال خوبی روبرو شود، پیچ‌های سرمته‌ای از دو متریال آهن و استیل معمولاً تولید می‌شوند و به همین خاطر، مقاومت بالایی در برابر هوازدگی و خوردگی از خود نشان می‌دهند. در محیط‌های اسیدی و قلیایی هم می‌توان به راحتی از پیچ‌های سرمته‎ای استفاده کرد و با نصب آسانی که دارند در زمان و هزینه صرفه‌جویی به عمل آورد.

به خاطر تنوع ابعاد، کارایی این محصول محدودیت ندارد و نسبت به دیگر لوازم اتصالی عمر بسیار طولانی و خوبی دارد و از مقاومت کششی و برشی زیادی هم برخوردار است. آبکاری این نوع پیچ به صورت گالوانیزه بوده و به همین خاطر در برابر خوردگی همان‌طور که گفته شد مقاوم است. به خاطر اینکه از نظر اندازه، قطر، طول، نوع و پوشش پیچ سرمته‎ای انواع مختلفی دارد، بدون محدودیت می‌توان هر کدام را انتخاب کرد.

راهنمای خرید پیچ سرمته‌ای

قبل از خرید پیچ سرمته ای باید به یک سری عوامل دقت کنید. اولین عامل این است که به نوع نیاز خود توجه کنید. به این دلیل که پیچ‎های سرمته‎ای انواع مختلفی دارند و طبیعتاً کارایی هرکدام هم مختلف است. شما باید به پروژه و کاربری خود دقت کنید تا بدین ترتیب بتوانید انتخاب آگاهانه تری داشته باشید.

عامل بعدی جمع آوری اطلاعات در مورد نوع کارکرد این محصول است. اگر در این زمینه اطلاعات نداشته باشید شاید خرید شما آنچنان که باید و شاید آگاهانه نباشید. محصولات این چنینی اکثراً وارداتی هستند ولی محصولات داخل کشور هم کیفیت بالایی دارند. اگر به دنبال قیمت مناسب‎تر هستید، پیچ‌های سر مته‎ای ساخت داخل را انتخاب کنید. برای این کار سایت پولادان سازه محصولات با کیفیتی را برای شما عزیزان فراهم کرده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *