در سقفهای عرشه فولادی باید از گل میخ استفاده شود که برای اتصال آنها از دستگاه جوش استادولینگ استفاده میکنند. این دستگاه دقت بالایی برای جوشکاری قطعات فلزی کوچک به سطوح پایه دارد. طراحی دستگاه استادولینگ به صورتی است که میتواند با سرعت بسیار بالا جوشکاری را انجام داده و باعث تسریع پروژهها میشود. استفاده از این دستگاه باید با توجه به نکات مختلف باشد و در این شرایط میتوان از مزایای مهم آن بهرهمند شد. اگر میخواهید با این دستگاه آشنا شوید ادامه مطلب را از دست ندهید.
معرفی دستگاه استادولدینگ
این دستگاه جوشکاری برای اتصال زائدههای مختلف مانند میلگرد، پیچ، گل میخ و غیره روی سطوح مختلف استفاده میشود. با استفاده از این دستگاه میتوان یک قوس الکتریکی قدرتمند بین سطح فلزی و زائده مورد نظر به وجود آورد و باعث جوشکاری شد. دستگاههای جوشکاری اهمیت بسیار زیادی در صنایع مختلف دارند و هرچه کیفیت جوش آنها بیشتر باشد میتوانند امنیت سطوح را فراهم کنند. این دستگاه نیز با کیفیت بالا تولید میشود و در حوزههای مختلف مانند خودروسازی، پلسازی، لوازم خانگی، صنعت ساختمان و… مورد استفاده قرار میگیرد. دستگاه استادولینگ یک کاربرد اساسی هم دارد که برای جوش دادن گل میخ به سقف عرشه فولادی قبل از عملیات بتنریزی استفاده میشود. اگر شما در پروژههای ساختمان سازی دقت کرده باشید برای اتصال گل میخ به سقف عرشه فولادی از این دستگاه استفاده میکنند.
قسمتهای مختلف دستگاه استادولینگ
دستگاه استادولینگ از بخشهای مختلفی تشکیل میشود. قسمتی از دستگاه که با نام اسلحه یا گان شناخته میشود برای قرار دادن گل میخ داخل آن روی دستگاه نصب شده تا بتوان گل میخ را روی سطح مورد نظر جوش داد. بخش دوم این دستگاه به عنوان اینورتر شناخته میشود. این بخش وظیفه تنظیم جریان برق را دارد و با رساندن جریان استاندارد برق باعث میشود جوش با کیفیت بالایی انجام شود. قسمت دیگر دستگاه استادولینگ با نام انبار ارت و کابل شناخته میشود که اتصال را بین دستگاه و زمین برقرار میکند. این دستگاه بیشتر با برق سه فاز کار میکنند و اگر دسترسی به برق سه فاز وجود نداشته باشد باید از دیزل ژنراتور ۲۰۰ آمپر استفاده کرد. اگر این کار انجام نشود جوش از استحکام بالایی برخوردار نمیشود و ممکن است با یک ضربه از جا کنده شود.
مزایای استفاده از دستگاه جوش استادولدینگ چیست؟
استفاده از این دستگاه به دلیل جوشکاری بسیار سریع و آسان مزیتهای زیادی داشته و در حوزههای مختلفی به کار میرود. در حوزههایی مانند صنعت ساخت و ساز میتوان باعث تسریع در پروژهها شد و به راحتی از یک دستگاه با کیفیت استفاده کرد. از مزایای استفاده از آن میتوان به طیف گستردهای از قطعات که با قطر ۲ تا ۲۵ میلیمتر به راحتی جوش داده میشوند اشاره کرد. این وسیله برای همجوشی کامل هم مناسب است و میتوان با استفاده از آن به اتصال بسیار قوی رسید. برای اتصال ورقهای فلزی با ضخامت بسیار کم هم میتوان از این دستگاه استفاده کرد. دستگاههای استادولینگ در هنگام جوشکاری روزنه درسطح ایجاد نمیکنند و میتوان جوشکاری را با کیفیت بسیار بالا انجام داد. مزیتهای این دستگاه باعث شده که در صنایع مختلف به راحتی بتوان جوشهای گوناگون را توسط آن انجام داد.
شیوه ی نصب گلمیخ چگونه است؟
برای نصب گل میخ روی سطح میتوان از دو شیوه مستقیم و غیرمستقیم استفاده کرد. جوشکاری گل میخ روی یک سطح توسط دستگاه استادولینگ و یا تفنگ مخصوص جوشکاری انجام میشود. روشهای گوناگونی برای جوش دادن گل میخ روی تیرآهن وجود دارد که بیشتر از همه شیوه جوش قوس الکتریکی استفاده میشود. در این روش جوشکاری گل میخ به عنوان الکترود محسوب میشود و بین پایه گل میخ و بال تیرآهن یک قوس الکتریکی برای جوش ایجاد خواهد شد. حرارت بالای قوس الکتریکی باعث میشود که پایه گل میخ به تیرآهن متصل شود. برای انجام این کار توسط دستگاه استادولینگ، گل میخ داخل قسمت گان دستگاه قرار گرفته و قوس الکتریکی بین ورق گالوانیزه و گل میخ ایجاد میشود.
یک زائده کوچک از جنس آلومینیوم زیر گلمیخ قرار دارد که دمای ذوب بسیار پایینی داشته و در همان ابتدا ذوب شده و باعث جوش کوچک میشود. کم کم قوس الکتریکی باعث اتصال بیشتر بین این دو سطح خواهد شد. تفنگ دستگاه استادولینگ به صورت خودکار گل میخ را وارد ناحیه جوش کرده و یک ثانیه این اتصال برقرار میشود. پایه گل میخ در این حالت ۵ میلیمتر ذوب میشود و به راحتی میتوان با فرو کردن گل میخ در ماده مذاب، جوش را تنظیم کرد. در هنگام اجرای این جوش میتوان برای جلوگیری از پاشیدن مواد مذاب و ایجاد حلقه اتصال دور گل میخ از یک شعله پوش سرامیکی دندانهدار استفاده شود. توجه کنید که این شعله پوش باید خشک باشد تا باعث کاهش کیفیت جوشنشود.
نکات مهم هنگام جوشکاری با استادولدینگ
در هنگام استفاده از دستگاه جوش استادولینگ باید به نکات مختلفی توجه داشته باشید. در این جوشکاری باید از گلمیخهای استاندارد که به شیوه نورد سرد و با کیفیت تولید شدهاند استفاده کرد. در حین انجام جوشکاری هم باید هیچگونه رطوبتی روی گل میخ و سطحی که قرار است جوشکاری روی آن انجام شود وجود نداشته باشد. اگر بخواهیم عمل جوشکاری با این دستگاه بهتر شود باید آن را به برق سه فاز شهری با حداقل ۵۵ آمپر و ژنراتور به قدرت ۱۸۰ آمپر متصل کرد. پیش از اتصال گل میخها باید از فیکس بودن ورق گالوانیزه که روی بالهای تیر قرار دارند اطمینان حاصل کنید. پس از انجام جوشکاری توسط این دستگاه باید شعله پوش سرامیکی را خارج کرده و سطح را تمیز کنید.
کابلی که برای جوشکاری با دستگاه استفاده میشود باید حداقل در سایز ۱۶ در ۳ باشد. وابسته به اینکه کدام روش را برای جوشکاری گل میخ استفاده میکنیم باید به نکات مختلفی توجه داشته باشیم. اگر گل میخ به صورت مستقیم روی ورق قرار گیرد باید از شعله پوش دنده ریز سرامیکی و اگر به صورت غیر مستقیم باشد باید از شعله پوش دنده درشت سرامیکی استفاده شود.
گان دستگاه استادولینگ در هنگام جوشکاری باید به صورت عمودی باشد. بعد از جوشکاری ۵۰۰۰ عدد گلمیخ باید قطعاتی که در گان قرار میگیرند را عوض کنید. پس از اینکه قوس الکتریکی در حین جوشکاری ایجاد شد گان دستگاه را به مدت ۳ ثانیه ثابت نگه دارید تا حوضچه مذاب منجمد شود و جوشکاری کیفیت مناسبی داشته باشد. در این شرایط شما میتوانید دستگاه را روی حالت خودکار نیز بگذارید. اگر همه این نکات حین استفاده از دستگاه استادولینگ رعایت شود کیفیت جوش افزایش خواهد یافت و شما میتوانید از امنیت بالای جوش خود مطمئن شوید.
سخن پایانی
همانطور که متوجه شدید دستگاههای جوشکاری انواع مختلفی دارند که یکی از آنها با نام استادولینگ شناخته میشود. این دستگاه از بخشهای مختلفی تشکیل شده و برای اتصال زائدههای گوناگون روی عرشه فولادی مناسب است. علاوه بر صنعت ساختمان سازی میتوان از این دستگاه برای صنایع خودروسازی و حوزههای مختلف دیگر نیز استفاده کرد. در صورتی که نکات لازم را برای استفاده از دستگاه رعایت کنید میتوانید از کیفیت بالای جوش و امنیت سازه اطمینان داشته باشید. جوشکاری توسط این دستگاه باید توسط یک فرد متخصص انجام شود و ایمنی در حین کار اهمیت بسیار زیادی دارد. اگر نیاز به اطلاعات بیشتر در این زمینه دارید با مجموعه پولادان سازه تماس بگیرید. همکاران ما اطلاعات لازم را در اختیار شما قرار خواهند داد.