مقالات

پیچ خودرویی چیست؟

معرفی پیچ خودرویی

پیچ خودرویی که به آن پیچ خودکار هم می‌گویند، در دسته‌بندی پیچ‌هایی قرار گرفته که به رزوه کردن نیازی نداشته و در هنگام چرخش قطعات مورد نظر، رزوه و سفت می‌شوند و می‎توان گفت مهم‌ترین ویژگی این نوع پیچ نیاز نداشتن به ایجاد رزوه قبلی با استفاده از مهره است.

در صنعت خودروسازی تعمیرات ماشین و مکانیک نمی‌توان کارایی این نوع پیچ را نادیده گرفت. پیچ خودکار یا خودرویی از آلومینیوم، پلاستیک، فولاد و آهن ساخته می‌شود و به همین دلیل موارد کاربرد از آن متنوع است. صنایع خودرویی را می‌توان جزء صنایع پرمصرف در نظر گرفت که ایمن بودن نصب و اتصال قطعات جزء مسائل حساس آن به شمار می‌آید.

به همین خاطر، پیچ‌های خورویی در این صنعت کاربرد بسیار بالایی دارند. در صنعت خودروسازی پیچ‎های خودرویی را در بدنه خودرو مورد استفاده قرار می‌دهند که معمولاً بیشترین کاربرد آن در سیستم ترمز و چرخ است. البته نه تنها در ساخت اولیه خودرو بلکه در هنگام تعویض قطعات و تعمیر آن‌ها هم پیچ‌های خودرویی کاربرد بسزایی دارند.

کاربرد پیچ خودرویی

پیچ خودرویی برای متصل کردن اجزای مختلف خودرو مورد استفاده قرار می‌گیرد و برای تنظیم و همچنین تنظیم مجدد قطعات هم کاربرد قابل قبولی دارد. برای نگهداری و تعمیرات خودرو هم نمی‌توان کاربرد پیچ‎های خودرویی را نادیده گرفت. برای افزایش مقاومت و استحکام ساختار خودرو هم از پیچ ‎های خودرویی معمولاً می‎توان استفاده کرد.

بیشتر بخوانید
فولاد ضدزنگ چیست؟

برای متصل کردن موقت و برداشتن اجزای خودرو هم نمی‌توان کارایی پیچ‎های خودرو را نادیده گرفت. پیچ‎های خودرویی نقش حائز اهمیتی در طراحی، ساخت، نگهداری و تعمیر خودروها دارند. معمولاً بعد از تصادف خودرو لازم نیست تمامی پیچ‌ها تعویض شوند و تنها باید اگر پیچ آسیب دیده باشد، نسبت به تعویض آن اقدام کرد تا از مشکلات بعدی جلوگیری به عمل آورد.

یکی از انواع پیچ باکیفیت، پیچ hv است که میتوانید از طریق پولادان سازه آنها را تهیه کنید.

انواع پیچ خودرویی

انواع پیچ خودرویی را باید متنوع در نظر بگیرید. هرکدام از پیچ‌هایی که در این دسته‌بندی قرار می‌گیرند، وظیفه و ویژگی خاص خود را ایفا می‌کنند. ویژگی هرکدام از پیچ‌ها با توجه به موقعیت و کاربرد آن‌ها مشخص می‌شود، باید بدانید که پیچ‎های خودرو باید به صورت منظم بررسی شده و اگر نیاز به تعویض دارند، هرچه سریع‎تر تعویض شوند؛ همچنین به خاطر داشته باشید که استحکام و ایمنی و ضد خوردگی مهم‌ترین ویژگی‎های پیچ‌های خودرویی به شمار می‌آیند. از جمله رایج‌ترین انواع پیچ‌های خودرویی می‌توان به پیچ‌های زیر اشاره کرد که شامل:

1.      پیچ سرسلیندر

قطعات موتور خودرو کم نیستند. برای اینکه این قطعات به درستی به یکدیگر نصب شوند، باید از اتصالات مناسبی استفاده کرد. یکی از این اتصالات، پیچ سرسیلندر خودرویی است. این نوع پیچ مشخصات خاص خود را دارد. برای باز و بستن قطعات سیلندر از این نوع پیچ استفاده می‌شود و در بین تعمیرات تخصصی خودرو، کارایی این نوع پیچ را نمی‌توان نادیده گرفت.

2.      پیچ چرخ

این نوع پیچ خود انواعی دارد. شما می‌توانید پیچ مخروطی، پیچ تخت و پیچ گل میخ را در نظر بگیرید. پراستفاده‌ترین پیچ خودرویی چرخ، پیچ مخروطی نام دارد. به همین دلیل در اکثر خودروها کاربرد دارد. برای خودروهای قدیمی یا اسپرت هم می‌توان از پیچ تخت استفاده کرد. پیچ گل میخ معمولاً روی سوراخ‌های اختصاصی رینگ قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید
انواع استنلس استیل کدام است

3.      پیچ ترمز

این نوع پیچ  جزء قطعات مهمی است که به متصل کردن کالیپر به اکسل خودرو کمک می‌کند؛ همچنین برای منتقل کردن نیروی ترمز گیری هم این پیچ مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای به وجود آوردن ثبات در سیستم ترمز و تحمل نیروی وارده به سیستم ترمز هم پیچ ترمز کارایی خود را نشان می‌دهد. این نوع پیچ از استحکام بالایی برخوردار است تا ایمنی سیستم ترمز حفظ شود.

4.      پیچ گیربکس

پیچ گیربکس هم یکی دیگر از انواع پیچ خودرویی است.  در سیستم انتقال قدرت، کارایی این پیچ را نمی‌توان نادیده گرفت. این پیچ می‌تواند گیربکس را به بدنه خودرو متصل کند. پیچ گیربکس نیروهایی که به خودرو وارد می‌شوند را تحمل می‌کند. محل و موقعیت گیربکس را این نوع پیچ‌ها حفظ می‌کنند و برای تعویض گیربکس هم به کار می‌آیند.

5.      پیچ های بدنه

پیچ‌های بدنه هم در دسته‌بندی پیچ خودرویی قرار می‌گیرند. این پیچ می‌تواند اجزاء بدنه خودرو را به یکدیگر متصل  و ساختار بدنه را تقویت کند. برای اینکه فرم و شکل بدنه خوردو هم حفظ شود، پیچ‌های بدنه کاربرد دارند. برای تعمیر و نگهداری هم این نوع پیچ می‌تواند شرایط ایده آلی را فراهم کند. برای یکپارچگی و ایمنی بدنه خودرو نمی‌توان نقش مهم پیچ‎های بدنه خودرویی را نادیده گرفت.

6.      پیچ های جلوبندی و کمک فنر

در سیستم تعلیق خودرو پیچ‌های جلوبندی و کمک فنر را نمی‌توان نادیده گرفت. پیچ‎ جلوبندی برای متصل کردن جلوبندی به بدنه خودرو، تحمل نیروی وارده به خوردو و حفظ موقعیت جلوبندی کاربرد دارد. پیچ کمک فنر هم فنر را به بدنه متصل می‌کند و به تحمل بار خودرو می‌پردازد. برای منتقل کردن نیروهای تعلیق هم کاربرد پیچ‎های کمک فنر را نمی‌توان نادیده گرفت. برای راحتی سواری خودرو  و حفظ ایمنی خودرو نباید اهمیت کارایی پیچ‌های جلوبندی و کمک فنر را نادیده گرفت.

بیشتر بخوانید
گام پیچ چیست؟

7.      پیچ و مهره سیلندر و سوپاپ

پیچ و مهره سیلندر برای اینکه سیلندر در بلوک ترمز به تثبیت برسد، مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای تحمل فشار و نیروهای موتور هم پیچ و مهره سیلندر را نباید نادیده گرفت. جلوگیری از نشتی هم یکی دیگر از موارد مهم برای استفاده از پیچ و مهره سیلندر است.

پیچ و مهره سوپاپ  هم به متصل کردن سوپاپ به سرسیلندر کمک می‌کند. برای تنظیم فاصله سوپاپ هم نباید کارایی این پیچ و مهره را در دسته‌بندی پیچ خودرویی نادیده گرفت. این نوع پیچ و مهره هم همانند پیچ و مهره سیلندر برای جلوگیری از نشتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. اگر این دو پیچ و مهره دارای مشکل باشند، موتور با مشکل جدی روبرو خواهد شد.

8.      پیچ و مهره طبق بلند و کوتاه

پیچ و مهره طبق بلند وظیفه دارد که طبق‌های بلند را به بلوک موتور متصل کرده و تثبیت کند. در صورتی که این پیچ و مهره شل باشد، طبق‌ها جدا شده و آسیب خواهند دید. پیچ و مهره طبق کوتاه هم طبق های کوتاه را به بلوک موتور متصل می‌کنند. برای حفط پایداری و ایمنی موتور خودرو نمی‌توان اهمیت پیچ و مهره‌های طبق بلند و کوتاه را نادیده گرفت.

یکی دیگر از انواع پیچ و مهره، استاد بولت است که شما عزیزان میتوانید به راحتی قیمت استاد بولت را از طریق سایت پولادان سازه مشاهده فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *